Echtscheiding: Wat kun je doen met pensioen?

 

En dan komt het inkomen later, het pensioen. Als beide partners werken, bouwen ze waarschijnlijk pensioen op. En ook hier moet je weer opletten, want er zijn grofweg twee belangrijke pensioensoorten: het oudedagspensioen, inkomen dat je krijgt als je niet meer werkt na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, bijvoorbeeld 66 of 67, en partnerpensioen. Dat wordt ook wel nabestaandenpensioen genoemd en is bedoeld als pensioen als een van beiden komt te overlijden. De oudedagspensioenen kun je keurig met elkaar gaan verdelen, maar je kunt ook afspreken dat je allebei je eigen pensioen houdt. Ook wat betreft het nabestaandenpensioen kun je afspraken maken. Wil je nog inkomen van je toekomstige ex-partner als je al heel lang geleden gescheiden bent? Of wil je misschien een extra stukje eigen oudedagspensioen. Die mogelijkheden bestaan en vragen ook om een goede financiële planning.

 

Pensioen, bedenk of je wilt verrekenen. En vergeet het nabestaandenpensioen niet. Laat je hiervoor adviseren door een gecertificeerd financieel planner.

 

Wij helpen je als financieel planner graag verder. In ons rapport pensioen en echtscheiding rekenen we alle opties door en zetten ze naast elkaar. Hierdoor kan je klant een onderbouwde keuze maken en kun je de inkomensgevolgen doorrekenen in een financiële planning.

 

Bron: https://ffp.nl/nieuwsbericht/echtscheiding-wat-kun-je-doen-met-alimentatie-en-pensioen/